Kuurilantie 388

Taiteilija Oleg Estiksen näkemys

Koiraharrastus on emännän juttu, mutta isäntä on siinä mukana täydellä sydämellä. Molempien historiaan oli kuulunut lukuisa määrä koiria ennenkuin muutimme lusikkamme saman katon alle.

Kun tapasimme Pekalla oli cockerspanieliuros Rekku ja minulla flättinarttu Rosa sekä kultsut Anu ja Emma (äiti ja tytär).

Vuonna 1995 perheeseemme tuli esimmäinen bouvier ja rodusta tuli niin rakas, että se vei mennessään.

Rakkaus bouviereihin poiki myös oman näkemyksen ja halun kasvatustyöhön. Tavoittena on kasvattaa perheen parissa eläviä, iloisia ja reippaita koiria joiden kanssa voi harrastaa omaksi ja koiran iloksi tai pyörähtää näyttelykehässä. Luonne, terveys, ulkonäkö - nimenomaan tässä järjestyksessä.

Emme väheksy sellaistakaan pennusostajaa, joka haluaa koiran vain kaveriksi, mutta pidämme arvossa eritoten niitä, jotka tutkituttavat koiran luuston ja silmät.

Asumme maaseudulla, mutta emme korvessa. Pentueiden sosiaalistamisesta huolehditaan kuljettamalla pentuja ihmisten ilmoilla. Meillä on myös "avoimet ovet" aina siitä lähtien kun pennut ovat täyttäneet 3 viikkoa. Tervetulleita ovat silloin kaikki naapurit lapsineen sekä ystävät ja tuttavat.

Laumaamme kuuluu tällä hetkellä oma kasvattimme bouvier Raisa eli Puvepapan Klaara Kotko ja räpsyripset eli kaksi bluen-roan cockerspanielia. Äiti ja tytär. Benchmark Issey Miyake ja Benchmark Ultimate Choice. Peppi ja Taimi. Molemmat ovat suorittaneet spanielien taipumuskokeen. Cokeripentueita on maailmalla kolme.

Uutena aluevaltauksena porukkaamme rantautui hieman yllättäen joulukuussa 2013 skotlanninterrieri Laku eli Bartos Your Grace. Varsin hauska koirarotu. Istuu laumaamme kuin hanska käteen. Pieni suuri koira! Huhtikuussa 2015 Lakun tytär Lempi, Bartos Billion Dollar Baby, sai kodin meiltä. Ei kaksi ilman kolmatta ja Peto-poika saapui keväällä 2016. Gilmoore's Giro d'Italia.

Kesällä 2017 syntyivät kennelimme ensimmäiset skotti-pennut. Vuokko (Puvepapan Talisken Storm) jäi isännän koiraksi ja samaan syssyyn taisi meille muuttaa myös Rhum Moonlight Saga eli Piki.

Kilpikonna Maire-Olavi ilahduttaa meitä keväästä syksyyn ja lopun aikaa se horrostaa hirsihuvilassaan.

Emännän yhdistykset: Suomen Bouvier Ry, Cockerspanielit Ry, Skotlanninterrierikerho, Suomen kennelliitto Ry, Suomen Koirankasvattajat Ry, ja Valkeakosken Kennelkerho Ry.

Jalostus on sellaista puuhaa, jossa riittää oppimista loppu elämäksi eikä koskaan ole täysin oppinut. Emännällä on suoritettuna kasvattajien peruskurssi jatkokursseineen, jalostusneuvojan peruskurssi sekä jatkokurssi pariinkin kertaan. SuKoKa (Suomen Koirankasvattajat) Ry on tietysti myös tärkeä apu ja tuki kasvattajalle. Viimeisimpänä on hankittu kortti viralliseen tunnistusmerkintään!!

Koulutuspuolella suoritettuna on Toko-koulutusohjaajakurssi v. 2002, jatkokurssi 2003 ja palveluskoirapuolelta Kouluttajakurssi v. 2008. Tokossa kilpailin Puven ja Urhon kanssa ja kolme bouvieria suoritti BH-kokeen hyväksytysti.